BLG463E - Innov. Leadership in Comp. Eng. ITB dersi

by Arda İnceoğlu | Eyl 09, 2022

Güz döneminde Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri için açılacak Innov. Leadership in Comp. Eng. (ITB) dersi Perşembe günleri 9:30-12:30 arasında Sayın Alper Almelek tarafından verilecektir.

Dersin amacı, geleceğin potansiyel liderleri için yaratıcılık ve karizma farkındalığını artırmaktır. Bu becerilerin kazanılmasıyla öğrenciler, şirketlerdeki liderlik durumlarını analiz etmelerini sağlayacak daha geniş ufuklara sahip olacak ve bu sayede iş hayatının zorluklarına meydan okuyabileceklerdir.

Bir kişinin iş hayatında statü ve itibar kazanabilmesi için yenilikçi düşünme yoluyla her koşulda yaratıcı olma yeteneğini arttırması gerekmektedir. Ayrıca, tüm liderlik tarzlarını dönüştürerek ekip üyelerini daha fazlasını başarmaya ikna etmek için kişinin karizmatik bir lider gibi davranması gerekir.

Öğrencilerin ders boyunca çeşitli alıştırmalar yapmaları ve her iki konuda da yüksek bir farkındalığa ulaşmaları hedeflenir.

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği 

bf-hakkimizda
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi, 1980 yılında Elektrik-Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile başlamıştır. Çağın gereklerine daha uygun bir eğitim verebilmek amacıyla, 1997 yılında Bilgisayar Mühendisliği aynı fakültenin bir bölümü olarak yeniden yapılanmıştır. 2010 yılında Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin kurulmasıyla ilgili program ve bölümler yeni fakülteye aktarılmıştır. 
 
abetakreditasyon
İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org, (Criteria: Computer Engineering)

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız