TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE) Dersleri

by Arda İnceoğlu | Eki 05, 2022
Bilindiği üzere bugün dünyada temel bilim alanlarında bilgi üretimi inanılmaz boyutlara ulaşırken, bu bilgilerin eğitim sürecine zamanında yansımasında doğal olarak sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu durum bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de gözlemlenmektedir; Üniversitelerimizin yüksek lisans ve doktora programlarında yeterince ileri düzey dersler açılmamaktadır. Bunun gibi sorunların giderilmesi yönündeki gelişmelere önemli katkılar sağlamak amacıyla, TBAE bünyesinde genç araştırmacılara, son sınıf lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik ileri düzey dönemlik dersler açılacaktır. Bu kapsamda, Enstitümüz bünyesinde 2022-2023 Yılı Güz döneminde çevrim içi “Uygulamalı Kuantum Sensörler ve Kuantum Teknolojileri” dersi açılmıştır. Adı geçen ders 25 Ekim 2022 tarihinde Saat 14:30’da başlayacak ve Türkçe verilecektir.

NOT: Zoom bağlantısı bilgisi başvurusu kabul edilenlere gönderilecektir.
Web Sitesi: https://tbae.tubitak.gov.tr/tr/haber/uygulamali-kuantum-sensorler-ve-kuantumteknolojileri

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği 

bf-hakkimizda
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi, 1980 yılında Elektrik-Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile başlamıştır. Çağın gereklerine daha uygun bir eğitim verebilmek amacıyla, 1997 yılında Bilgisayar Mühendisliği aynı fakültenin bir bölümü olarak yeniden yapılanmıştır. 2010 yılında Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin kurulmasıyla ilgili program ve bölümler yeni fakülteye aktarılmıştır. 
 
abetakreditasyon
İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org, (Criteria: Computer Engineering)

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız