Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Gülşen Eryiğit'in yürütücülüğünü yaptığı İTÜ DDİ çalışma grubundan Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencimiz Arş. Gör. Doğukan Arslan TEKNOFEST 2021'de "Yargıtay Kararlarına Anlamsal Benzerlik Yöntemleriyle Kolay Erişim Sağlanmasına İmkan Tanıyan Bilirkişi" başlıklı projesi ile Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışmasında üçüncülük ödülünü kazandı.

İlgili proje, dilekçe vb. her türlü hukuki dökümanla alakalı Yargıtay kararlarına kolayca ulaşmayı sağlamaktadır. Sisteme yüklenen örnek bir dökümanın içeriğine en uygun ve Yargıtay tarafından daha önceden alınmış kararlar önceden eğitilmiş doğal dil işleme modeli yardımıyla bulunmaktadır. Bu sayede hukukçuların Yargıtay'ın büyük veri tabanında emsal kararları hızlıca elde etmesi sağlanmaktadır.

Öğrencimiz Arş. Gör. Doğukan Arslan'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.