65+ Yaşlı Hakları Derneği, 65+ için Dijital Kapsayıcılık Projesini, AB tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu CSD VI çerçevesinde, Yunan proje ortağı 50 Plus Hellas ile birlikte  Nisan’2021 itibari ile yürütmeye başladı. Projede, günümüzde dijital dünyanın göçmenleri olarak adlandırılan ve dijitalleşen dünyaya ayak uyduramayan, çağın gereksinimlerine cevap veremeyen ve özellikle pandemi döneminde gereksinimlerini karşılamakta zorlanan yaşlı bireylerin, tasarlanan eğitim modülleri ile dijital eşitsizliğini azaltılması, bu konuda toplumsal farklındalığa katkıda bulunulması, yerel ve merkezi yönetimler nezdinde etki yaratılması hedeflenmektedir.

Projenin, yüz yüze eğitimler ile olabildiğince geniş bir kitleye ulaşması planlanmaktadır. Bu amaçla, üniversite, lise öğrencileri, yerel yönetimler çalışanları, orta yaş ve akran gönüllülerden oluşan bir ekibe ihtiyaç duyulmaktadır.  Sosyal bağlarını güçlendirecek, iyilik haline katkıda bulunacak, bir değişim ve farkındalık yaratabilmenin bir parçası olacak toplumsal duyarlılığı yüksek, fayda üretmek isteyen herkesin katılımı hedeflenmektedir.

Projeye gönüllü olarak destek verecek katılımcıların, Kasım ayında aşağıda belirtilen 4 günlük eğitimlerin tamamına katılması, 1 Aralık 2021-31 Mart 2022 tarihleri arasında ulaşabilecekleri anne-baba, büyükanne-büyük babalar, komşu ve akrabalardan oluşan 4-10 arasında bireye ihtiyaçları doğrultusunda yüz yüze akıllı telefon/bilgisayar eğitimi vermesi, ön test-son test değerlendirmelerini yapması ve geri bildirimlerle katkı sağlaması beklenmektedir. Süreçte, Gönüllü Yönetimi uygulanacak olup, eğitim ve uygulama sırasında gerekli destek düzenli olarak sağlanacaktır.

Aşağıdaki başvuru formunu doldurarak projeye gönüllü olarak destek verebilirsiniz.

Çevrimiçi (Zoom platformu) Eğitim tarihleri:
21 Kasım 2021 Pazar 13:00-17:00 (4 saat)
23 Kasım 2021 Salı 18:00-20:00 (2 saat)
25 Kasım 2021 Perşembe 18:00-20:00 (2 saat)
28 Kasım 2021  Pazar 13:00-17:00 (4 saat)