Prof.Dr. Mehmet Keskinöz 1 Ekim 2021 tarihi itibari ile İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde göreve başlamıştır. Akademik profiline aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz;

İTÜ Akademi | Prof. Dr. Mehmet Keskinöz

mehmet_keskinoz2Prof. Dr. Mehmet Keskinöz 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden lisans derecesini, 1997 ve 2001 yıllarında ise Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Elektrik-Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. 2001-2021 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri & Mühendisliği bölümlerinde görev aldı. Yakın zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde göreve başladı. Aynı zamanda İTÜ Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi (ITUAI) üyesi oldu.  

Araştırma alanları arasında istatistiksel veri analitiği ve bilgi keşfi; multimedya, biyometri ve iletişim için akıllı, güvenli, sağlam veriye dayalı algoritmalar/teknikler geliştirmek; veriye dayalı sistemler için zaman serisi analizi, bilgi birleştirme ve dağıtılmış tahmin/tespit; makine öğrenimi ve derin öğrenme tekniklerini kullanarak güvenli multimedya ve biyometrik sistemler geliştirmek.

Bu alanlara ilgi duyan motivasyonu yüksek lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılar, olası araştırma projeleri ve tez çalışmaları hakkında konuşmak için Prof. Dr. Mehmet Keskinöz ile keskinoz@itu.edu.tr adresin üzerinden iletişime geçebilirler.